Prvi slovenski »Brand Bible«

Prvi slovenski »Brand Bible«

24.08.2018

Na področju razumevanja znamk in znamčenja je dandanes precej zmede, predvsem pa se konceptu znamčenja po večini posvečamo preveč površno. Prva slovenska strokovna literatura o znamčenju nagovarja to tematiko celostno in podaja celovit vpogled v svet pojmovanja največjega neotipljivega premoženja podjetnikov, lastnikov, deležnikov in vseh drugih, ki jih zanimajo znamke in jih pojmujejo kot pomembne tržne subjekte.

Avtor Dr. Andrej PompeZnamka in znamčenje in Strateške priložnosti znamk sta izjemno pomembni izdaji, saj prvi ponujata strokoven vpogled v stroko pri nas in sta prvi slovenski literaturi o blagovnih znamkah in znamčenju. Knjigi sta ob podpori agencije Formitas nastali v založništvu GEA College ter Brand Business School (FEBBS), kjer verjamejo, da sta izobrazba in stroka temelja za uspešno prihodnost.

Avtor obeh del, dr. Andrej Pompe, priznani strokovnjak in eden od začetnikov slovenskega oglaševanja ter snovalcev znanj o blagovnih znamkah pri nas, se je za stvaritev tako obsežnega in celovitega vpogleda v znamčenje odločil, saj je želel upraviteljem znamk, tržnikom ter tudi lastnikom, vodilnim podjetniškim kadrom in menedžerjem pomagati in vnesti jasnost na področju razumevanja znamk:

»Razbliniti želim zmedo pri razumevanju prepogosto prepovršno obravnavanega koncepta, imenovanega znamčenje. Gre za prvi tako obsežen in mnogostranski pristop k znamkam v slovenskem jeziku, ki so ga recenzenti ocenili kot zelo pomembnega.« Pojem znamke se skozi svojo več kot stoletno zgodovino neprestano razvija, a čeprav je nekoč znamka veljala za porok porekla, kakovosti in prepoznavnosti, se je v zadnjih desetletjih pojmovanje močno spremenilo. Danes znamk ne moremo več obravnavati kot le eno od trženjskih opcij, temveč je vpletena v vse sfere posla. »Govorimo o neotipljivi poslovni kategoriji, vse prepogosto pa znamko še vedno izolirano uvrščamo na področje trženja. Znamka in njeno procesiranje, torej znamčenje, je doseglo dimenzije, ki se jih je treba zavedati in to zavedanje vnesti ne le v njeno upravljanje, temveč tudi v upravljanje podjetja ali druge oblike profitne ali neprofitne organizacije,« dodaja dr. Pompe.

Knjigi lahko naročite na naslednji povezavi: https://gea-college.si/narocilo-knjig-znamke-in-znamcenje-inali-strateske-priloznosti-znamk/

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.