ZNAMKA IN ZNAMČENJE

 
 
 • Prvi slovenski »Brand Bible«

  24.08.2018

  Na področju razumevanja znamk in znamčenja je dandanes precej zmede, predvsem pa se konceptu znamčenja po večini posvečamo preveč površno. Prva slovenska strokovna literatura o znamčenju nagovarja to tematiko celostno in podaja celovit vpogled v svet pojmovanja največjega neotipljivega premoženja podjetnikov, lastnikov, deležnikov in vseh drugih, ki jih zanimajo znamke in jih pojmujejo kot pomembne tržne subjekte.
  Več o ... Več »
   
 • Znamka Mesta – knjiga dr. Andreja Pompeta

  19.08.2015

  Znamka mesta je pomemben ustvarjalec pozicije mesta v konkurenčnem okolju. Vsebina knjige Znamka Mesta izpod peresa dr. Andreja Pompeta, je mesto ter njegova znamka in podaja celosten pogled na vse bolj razvijajočo fenomen v svetu znamk.
  Več o ... Več »
   
 • Novi trendi 2020

  02.11.2011

  BrandBusinessSchool je bil v Londonu na odkrivanju novih trendov, spoznavanju smernic, ki razkrivajo nove vrste obnašanja in odnosov. Šli smo po napotke za vse, ki se znajo pravočasno prilagoditi in se želijo naučiti hipno reagirati na prihajajoče spremembe.
  Več o ... Več »
   
 • Identifikacija potrošnika s tržno znamko

  10.10.2011

  Vse večje zanimanje za identifikacijo potrošnika s tržno znamko ni presenetljivo, saj identifikacija kot psihološka vez med potrošnikom in tržno znamko pomembno vpliva na posameznikovo potrošniško vedenj
  Več o ... Več »
   
 • Percepcija znamke in identifikacija potrošnikov z znamko sta ključna koncepta sodobnega znamčenja.

  10.10.2011

  Aktualne akademske in praktične ugotovitve zadnjih let v ospredje postavljajo nove koncepte pri upravljanju tržnih znamk. Dva koncepta, ki sta med seboj povezana, sta vedno bolj aktualna. Gre za koncept identifikacije potrošnikov z znamko in koncept percepcije znamke.
  Več o ... Več »
   
 • Koliko in kako poznamo svojo znamko?

  30.09.2011

  Pametno je, da tržno znamko vsi, ki jo soupravljajo, poznajo. Več o njej vemo, lažje jo bomo upravljali, bolj gotovo bomo vedeli, kako njej in svojemu podjetju omogočiti uspešnejši jutri. Ampak, več je lahko tudi preveč! Preveč podatkov lahko zamegli sliko. Kje je meja, kje je prava mera?
  Več o ... Več »
   
 • O znamki kot inovaciji

  30.09.2011

  O inovacijah je v zadnjih letih mnogo govora. Predvsem je poudarek na novih tehnologijah in postopkih, materialih in deloma organizaciji. Ves čas pa so pred našimi očmi inovacije, ki prihajajo iz sveta tržnih komunikacij, a se nanje ne gleda kot na inovativnost, marveč se jih obravnava bolj kot ideje, s katerimi želimo opozoriti trg nase in na naše izdelke. Da bomo razumeli zakaj je vsaka tržna znamka inovacija, moramo najprej opredeliti, kaj sploh inovacija je.
  Več o ... Več »
   
 • Ime znamke

  30.09.2011

  Ime znamke je temeljni sestavni del njene identitete. Je osnovni, najbolj statičen element, ki ga njeni upravljavci zadnjega menjajo. Ime lahko o poslu in produktih pove več kot 1000 besed in podob, gre za enega najvplivnejših elementov dotika vsake tržne znamke. Ime brez pomena, brez povezljivosti s potrošnikom, brez tistega, kar ga dela edinstveno, je slabo uporabna materija povezana z obilico stroškov.
  Več o ... Več »
   
 • Dva pomembna nova koncepta znamčenja

  30.09.2011

  Aktualne akademske in praktične ugotovitve zadnjih let v ospredje postavljajo nove koncepte pri upravljanju tržnih znamk. Zelo »vroč« je koncept identifikacije potrošnikov z znamko. Ta se povezuje s konceptom percepcije konkurenčnih znamk. Po mojem mnenju sta to ključna koncepta upravljanja tržnih znamk danes in jutri.
  Več o ... Več »
   
 • Študij percepcije je ključ do jedra znamke

  30.09.2011

  Pri upravljanju tržnih znamk se v današnjih razmerah ne moremo osredotočati zgolj na otipljive razlike med znamkami ali posameznimi izdelki. Te razlike se namreč večinoma nanašajo le na tehnološke prednosti, ki pa jih konkurenca dandanes hitro posnema, dohiti in celo nadgradi. Ključ dolgoročnega uspeha posamezne znamke je v njeni neotipljivi, emocionalni različnosti, ki se kaže v vrednotah in osebnosti znamke.
  Več o ... Več »
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.