Tourism

 
 
 • Doživetje obronkov Kočevskega (pra)gozda

  12.06.2016

  Povsod nered! Kar pade na tla, tam ostane. Nekdaj gladka obličja so zaraščena in nihče si ne prizadeva, da bi jih znova zgladil. Živelj je povsem prepuščen lastni iznajdljivosti na poti preživetja in pri tem prav nič uglajeno pušča svoje sledi. Skratka, estetika, kakršna nam je priučena, je tukaj brez vsakršne vrednosti. In natanko zato je tako neskončno lepo ...
  Več o ... Več »
   
 • Razmere se spreminjajo – na bolje. Počasi, pa vendarle.

  03.06.2016

  Gorsko kolesarstvo je v Sloveniji razcvetu – ne glede na številne omejitve, ki narekujejo njegov zakonit razvoj. »Zdajšnje razmere škodijo vsem. Naravi, ker kolesarjev ni mogoče nadzirati in usmerjati. Nam, ki spodbujamo razvoj gorskega kolesarstva. Lokalnim skupnostim in turističnim ponudnikom, ker jim ne omogočajo gospodarskega razvoja. In navsezadnje kolesarjem, ki jim nenehno grozi, da se bodo znašli v neprijetnem položaju,« povzame Peter Dakskobler, soorganizator odmevnega festivala Soča Outdoor, tudi član konzorcija Odprimopoti.si.
  Več o ... Več »
   
 • Prihodnost je tukaj!

  11.02.2016

  Se spominjate filmske uspešnice Popolni spomin (Total Recall) iz leta 1990, v kateri je glavni junak v podobi Arnolda Schwarzeneggerja odpotoval na virtualne »počitnice« na Mars? Kdo bi si tedaj mislil, da bi lahko čez dobri dve desetletji film že arhivirali v predal realističnih filmov in ne znanstveno-fantastičnih? (No, vsaj deloma.)
  Več o ... Več »
   
 • Zgodba o znamenitih trojanskih krofih

  07.02.2016

  Trojanske krofe je mogoče kupiti samo tam, kjer jih pripravljajo – na Trojanah. Kupiti jih je mogoče samo sveže, še tople; nikoli jih ne pripravljajo na zalogo. V petinpetdesetih letih oziroma odkar jih cvrejo, so jih ocvrli in prodali okoli 110 milijonov.
  Več o ... Več »
   
 • Zakaj Slovenija ni gorskokolesarski raj

  04.02.2016

  »Zakaj Slovenija ni gorskokolesarski raj?«, so se spraševali govorci na okrogli mizi na sejmu Natour Alpe-Adria, ki je bil zadnji teden januarja 2016 na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.
  Več o ... Več »
   
 • Steve Fallon: popotnik in pisec, ki je postavil Slovenijo na svetovni turistični zemljevid

  02.02.2016

  »Majhna Slovenija premore obilje privlačnosti in aktivnosti, ki nekajkratno presegajo velikost države. Celo serijski obiskovalci Slovenije, kakršen sem sam, pogosto obstanemo in ostrmimo, osupli nad lepoto dežele,« pravi o Sloveniji Steve Fallon, popotnik in pisec, avtor prvega turističnega vodnika po samostojni Sloveniji v angleškem jeziku.
  Več o ... Več »
   
 • Zakonodaja ne dohaja razvoja

  09.12.2015

  Poznate spletni portal EathWith (www.eatwith.com)? (Kar bi lahko prevedli v Jejte z ...) Na njem Laila, Maročanka, ki živi v ZDA, vabi takole: »Prihajam iz barvitega Maroka. V moji kulturi je gost dar. Doživite ta čudoviti delček sveta ...« Skozi kulinariko. Laila vabi goste na svoj dom, v svojo kuhinjo. Je ena od ponudnic kulinaričnih doživetij na portalu, ki ljubiteljem kulinarike omogoča, da to spoznavajo najbolj neposredno: pri domačinih
  Več o ... Več »
   
 • Dejan Križaj o inovativnosti v slovenskem turizmu

  05.12.2015

  Dnevi slovenskega turizma 2016 so bili docela v znamenju apela za re-invencijo slovenskega turizma. Na vseh ravneh. O njej smo se pogovarjali z dr. Dejanom Križajem, predavateljem na Turistici, fakulteti za turistične študije v Portorožu. Pred slabim desetletjem je spodbudil odprtje Banke turističnih priložnosti Slovenije pod okriljem Slovenske turistične organizacije za zbiranje in povezovanje domiselnih predlogov za razvoj turizma in možnostmi za njihovo uresničitev.
  Več o ... Več »
   
 • Trapisti, družinska tradicija in ljubezen – ter prvo čokoladno vino v Sloveniji

  11.10.2015

  Sodobna zgodba z več kot stoletje staro patino. V 19. stoletju so jo začeli pisati menihi trapisti na gradu Rajhenburg pri Krškem in domačin Anton Kunej, ki je tedaj začel z vinogradništvom in vinarstvom v istoimenskem kraju pod grajskim hribom, današnji Brestanici. Dobrih sto let pozneje jo nadaljuje tretja generacija Kunejevih, ki je družinsko tradicijo domiselno prepletla s trapistovsko dediščino – izdelavo čokolade. In ustvarila prvo čokoladno vino v Sloveniji: Chocolat Impérial.
  Več o ... Več »
   
 • Premalo resni, ko gre za turizem, preresni za zgodbe?

  06.08.2015

  Slovenski turizem premore toliko pravljičnih, vznemirljivih, nenavadnih, osupljivih, hudomušnih, izmišljenih, zgodovinskih in drugih zanimivih zgodb! A kaj, ko se sramežljivo zadržujejo nekje v ozadju ...
  Več o ... Več »
   
 • Bohinjska turistična sirarska pot: mlečne dobrote izpod Julijcev

  04.06.2015

  Mohant. Značilni pikantni bohinjski sir se mi je pred dobrim desetletjem povsem zameril. Njegov močan okus je pobil vse preostale, ki so jih premogli drugi bohinjski siri, in zdelo se mi je, da se ga ne bom nikoli znebila. »Ah, očitno ste poskusili čisto prestar mohant,« zmaje z glavo Dušan Jovič s kranjskega zavoda kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije. »Pokusite ga znova!« In sem ga, dober mesec staranega. Zamera se je razblinila kot milni mehurček. Okus za bogove!
  Več o ... Več »
   
 • Želja po lokalni hrani – priložnost za Slovenijo

  04.06.2015

  Si je morda kdo ogledal ameriški dokumentarni film Siti (Fed Up, 2014), ki razgalja razsežnosti vpliva ameriške prehrambne industrije na zdravje otrok? Ali bolje rečeno: ne-zdravje. Strašljiva debelost, ki pri otrocih povzroča vrsto bolezni, za katere ne bi smeli obolevati pri tako rosnih letih, njihov strah pred prezgodnjo smrtjo zaradi njih, nemoč ob neuspešnih shujševalnih poskusih ...
  Več o ... Več »
   
 • Inovativno ustvarjanje turističnih produktov – TURiNO

  15.02.2015

  Ustvarili smo inovativen način ustvarjanja privlačnih turističnih produktov in ga preizkusili v praksi – odlično deluje.
  Več o ... Več »
   
 • Izdelava uresničljive strategije v turizmu

  11.02.2015

  Priprava strategije je bila vedno ena težjih nalog. V turizmu je stopnja te težavnosti še toliko večja, ker
  Več o ... Več »
   
 • Je Slovenija lahko »najlepša dežela na svetu«?

  04.02.2015

  Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije Fijet, je pred časom posrečeno parafraziral navdušenje ljubljanskega župana Zorana Jankovića nad slovensko prestolnico (Ljubljana je najlepše mesto na svetu!): Zakaj ne bi rekli, da je Slovenija najlepša dežela na svetu?
  Več o ... Več »
   
 • Primerjalna analiza kvalitativnih kriterijev urbanizma in tržne znamke

  10.09.2014

  Interaktivnost, multidisciplinarnost, sinergija in soodvisnost so pojmi, ki se očitno vpletajo v upravljanje vsakega odgovornega mesta in njegovih voditeljev.
  Več o ... Več »
   
 • Znamka mesta – kako jo zaščititi.

  06.04.2014

  Intervju z direktorjem ITEM, ene izmed vodilnih pravnih pisarn za znamke, modele in patente v Sloveniji.
  Več o ... Več »
   
 • Wroclaw in znamka mesta

  Andrej Pompe je med obiskom Wroclawa preveril, kako to poljsko mesto utripa kot destinacijska znamka!
  Več o ... Več »
   
 • Zgodba je za uspešen turizem nujnost

  Verjetno ni nikogar na tem svetu, ki ne bi rad prisluhnil dobri zgodbi. In zakaj je temu tako? Preprosto, ker je zgodba slikovit opis nekega, za poslušalca, zanimivega dogodka.
  Več o ... Več »
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.