Kako zaznavamo naše politike?

Kako zaznavamo naše politike?

04.11.2011

Tudi politiki so znamke! Tako kot druge znane osebnosti, izdelki, storitve, podjetja, mesta, dogodki itd. Zato je odločitev, koga bomo volili, zelo podobna odločitvi, katero znamko izdelka bomo izbrali pri nakupovanju v trgovini.

Naši sodelavci in kolegi iz agencije Formitas skupaj s časnikom Finance izvajajo veliko študijo zaznavanja politikov v predvolilnem času. Na ta način poskušajo odkriti, kaj o znamki oziroma posameznem politiku med slovenskimi volivci velja za resnično in kaj je utvara. Resnica o določeni znamki je namreč prav to, kako znamko zaznavamo oziroma vidimo njeni potrošniki.

Kaj kažejo prvi rezultati?
Rezultati, ki smo jih dobili po prvih 300 rešenih anketah, so jasno pokazali, da je med kandidati, ki nastopajo v predvolilnem boju, že v izhodišču velika razlika. Po moči pozicije med politiki izstopajo trije kandidati, ki imajo najboljše pozicije tudi pri volilnih napovedih. Najmočnejšo pozicijo izkazuje Janez Janša (187), sledi mu Zoran Janković (176), njima pa se na tretjem mestu pridružuje Gregor Virant (160) ...

Avtor: Mitja Tuškej

 

Dokumenti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.