Zaznavanje politikov po prvih soočenjih

Zaznavanje politikov po prvih soočenjih

21.11.2011

Sodelovanje v anketi, do katere lahko dostopate na spletni strani finance.si/anketa_volitve še vedno ni usahnilo. Do nedelje 20. novembra je v anketi sodelovalo že skoraj 4.000 anketirancev, do konca je anketo rešilo že več kot 1.700 ljudi.

Podatke pridobljene v anketi sproti analiziramo, postavili pa smo si nekaj meja, kjer bomo podatke razdelili glede na to, kdaj so bile ankete izpolnjene. Prvi prelom smo naredili v četrtek 10. novembra, ko so bili na sporedu prva soočenja. Do takrat je anketo rešilo 580 anketirancev. Ta baza podatkov nam je služila za prvo in izhodiščno analizo. Z njo smo ugotavljali s kakšne pozicije so posamezni kandidati krenili v odprte dvoboje v predvolilni borbi.

Spremembe v poziciji politikov po prvih soočenjih?(Rezultati petič)

Četrtke smo vzeli za dneve prelomov, tako da bomo spremljali tedenske spremembe in ugotavljali, kako je obnašanje kandidatov, njihovo komuniciranje in na koncu koncev tudi oglaševanje, vplivalo na ljudi in njihovo percepcijo kandidatov. V prvem 'bojnem' tednu je anketo rešilo 820 ljudi.

V nadaljevanju vam predstavljamo ugotovitve in primerjave percepcij kandidatov pred prvimi spopadi in po njih.

V splošnem spremembe v profilih in poziciji posameznih kandidatov niso bile velike. Razlike v indeksu pozicioniranosti so prikazane v grafu:

Graf 1: Indeks pozicioniranosti politikov pred in po soočenjih

Avtor: Mitja Tuškej

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.