Storytelling

 
 
 • Kakšne liderje bomo volili?

  01.12.2011

  Lahko na politike gledamo kot na tržne znamke in jih preučujemo z metodami, ki jih uporabljamo za preučevanje znamk? Seveda, tudi politiki so namreč tržne znamke. To postanejo takoj, ko stopijo na trg oziroma pred (potencialne) volivce.
  Več o ... Več »
   
 • Zakaj sta se nam zamerila LDS in Zares?

  29.11.2011

  Na racionalni ravni se zdi, da ne bi smelo biti večjih ovir za prodor LDS in Zares v naslednji parlament. V primerjavi z ostalimi strankami, ki tekmujejo za tople parlamentarne sedeže, nimajo slabših kadrov. Menim, da bi jih po vrsti kriterijev bi jih lahko ocenili celo kot bolj strokovne. Njihovi programi so videti pametni.
  Več o ... Več »
   
 • Vstopamo v zaključno fazo predvolilnega boja

  28.11.2011

  Še manj kot teden dni je do dne, ko bomo odločali o tem, kdo nas bo vodil prek vseh ovir in preprek, ki nas čakajo naslednjih nekaj let. Pričakovali bi, da bodo politiki skrbeli, da se bodo njihovi profili vedno bolj kristalizirali, da bodo vedno bolj osredotočeni na svoja stališča, ki jih bodo jasno zagovarjali in nas ravno s svojo jasnostjo skušali potegniti k sebi. Pa jih tako tudi vidim
  Več o ... Več »
   
 • Spremembe v poziciji politikov po prvih soočenjih

  22.11.2011

  V prejšnjem članku Zaznavanje politikov po prvih soočenjih smo predstavili spremembe pri zaznavanju Boruta Pahorja, Janeza Janše in Gregorja Viranta. Danes vam predstavljamo še profil Zorana Jankovića in Radovana Žerjava, v uvodnem delu pa tudi spremembe pri poziciji kandidatov glede na njhov zaznan vrednostni sistem.
  Več o ... Več »
   
 • Zaznavanje politikov po prvih soočenjih

  21.11.2011

  Sodelovanje v anketi, do katere lahko dostopate na spletni strani finance.si/anketa_volitve še vedno ni usahnilo. Do nedelje 20. novembra je v anketi sodelovalo že skoraj 4.000 anketirancev, do konca je anketo rešilo že več kot 1.700 ljudi.
  Več o ... Več »
   
 • Zaznan profil slovenskih politikov po prvih soočenjih

  15.11.2011

  V četrtek, 10. novembra, so se začela prva volilna soočenja. Za vse, ki spremljamo raziskavo percepcije, je bilo veliko vprašanje, kako bodo soočenja vplivala na zaznavanje politikov.
  Več o ... Več »
   
 • Vrednote tržnih znamk in vrednote politikov

  09.11.2011

  Vrednote tržne znamke so poleg osebnosti znamke temelj, ki omogoča identifikacijo potrošnikov z znamko.
  Več o ... Več »
   
 • Značilnosti znamk in značilnosti politikov

  07.11.2011

  Eden od pomembnih elementov pri določanju kakovosti pozicije znamke na trgu so torej značilnosti, ki jih anketiranci pripisujejo posamezni znamki.
  Več o ... Več »
   
 • Kako zaznavamo naše politike?

  04.11.2011

  Tudi politiki so znamke! Tako kot druge znane osebnosti, izdelki, storitve, podjetja, mesta, dogodki itd. Zato je odločitev, koga bomo volili, zelo podobna odločitvi, katero znamko izdelka bomo izbrali pri nakupovanju v trgovini.
  Več o ... Več »
   
 • Državna znamka – samo igra besed?

  10.10.2011

  Znamka je pojem, ki zavzema spekter vsega, kar si lahko pridobi določeno prepoznavnost, kar ima jasno identiteto in zastopa določeno idejo, organizacijo, skupino produktov ali izdelek oziroma storitev samo ter skupino ljudi. Tako je pojem »državna znamka« nekaj povsem jasnega in normalnega. Vendar ni vse tako enostavno in jasno, saj primeri iz življenja kažejo, kako malo se je do sedaj na tem področju dejansko naredilo odnosno uredilo.
  Več o ... Več »
   
 • Znamkovne zgodbe

  30.09.2011

  Nič ni tako zapomljivega kot dobra zgodba. Kdo se ne spomni Dvornega preizkuševalca iz danes že »mrtvih« Kraljevih mesnin, Dobrih vil ali pa Frutkovih kuharjev!
  Več o ... Več »
   
 • Dediščina znamke in znamkovni slog

  30.09.2011

  Pogosto se mi zdi, da se v naših podjetjih premalo upošteva dediščina znamke in v povezavi z dediščino tudi osredotočenje na slog znamke. Še posebej se zdi, da se ti dve za znamko pomembni izhodišči prevečkrat zanemarita, ko se menja vodstvo podjetja ali njegova uprava.
  Več o ... Več »
   
 • Facebook. Kam gremo v uporabi?

  30.09.2011

  13.septembra 2011 je bilo v Sloveniji 660.460 imetnikov svojega Facebook profila. V štirinajstih dneh je svoje profile oblikovalo 2.240 Slovencev. Nas bo do konca leta 2012 že več kot 730.000?
  Več o ... Več »
   
 • Koliko revij preberemo Slovenci? Več ali manj kot nekoč?

  30.09.2011

  Če je pri gledanju televizije opazen trend krajšanja časa, ki ga preživimo pred televizijskimi ekrani, se kot logično vprašanje postavlja tudi kakšen je trend pri branju revij. Jih preberemo več ali manj kot smo jih pred petimi, šestimi leti. Odgovor na to vprašanje nam pomaga najti raziskava Mediana TGI. Podatki iz raziskav od leta 2004 dalje pokažejo zanimiv trend.
  Več o ... Več »
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.