Novi trendi 2020

Novi trendi 2020

02.11.2011

Uči se iz preteklosti, zajahaj konja prihodnosti

BrandBusinessSchool je bil v Londonu na odkrivanju novih trendov, spoznavanju smernic, ki razkrivajo nove vrste obnašanja in odnosov. Šli smo po napotke za vse, ki se znajo pravočasno prilagoditi in se želijo naučiti hipno reagirati na prihajajoče spremembe. Ugotovili smo, da se nič se ne dogaja naključno, da je vse posledica nečesa, kar se je že zgodilo, posledica nečesa, kar je moralo nakazati nove razvojne poti.

Čas modrosti

Ljudi vedno bolj zanima vse: Kaj? Zakaj? Kako se nekaj nanaša na pretekle izkušnje? Kaj o nečem mislijo drugi? Kakšne so praktične izkušnje? Koliko je vredno? Vse to je mogoče izvedeti. Prišel je čas vsevedenja in vsevednost je postala podlaga vsesplošne modrosti.

Novi trendi

Raziskovalci trendov so pred desetletjem napovedali vzpon treh vrednot v korporativnem jezikoslovju: Resnica, Transparentnost in Zaupanje. Danes je to stvarnost, rodila so se socialna omrežja. Desetletje opevana globalizacija izginja, nastaja doba lokalizacije. Novi trendi so dobili lastna imena, ki sama po sebi dovolj zgovorno razlagajo svoj pomen. To so: Consumanism (Humanizacija potrošništva), Personal Info Economy (Ekonomiziranje osebnih informacij), Nu-Austerity (Nova vrsta »zategovanja pasu«), Hometainment (Nova oblika zabavanja), Tomorrow Store (Moja osebna trgovina), Womenomics (Vsemožgansko razmišljanje), Just Not Generation (Neuspešni nižji srednji sloj), Bleisure (Izginjajoča ločnica med zasebnim in profesionalnim).

Always on

Če bi nekako povzeli vse nove trende, potem lahko rečemo, da je poudarek na poosebljanju, vrednoti stalne prisotnosti, dosegljivosti in na pomembnosti, da si kot invidiuum nenehno v središču dogajanja.

Avtor: dr. Andrej Pompe

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.