Značilnosti znamk in značilnosti politikov

Značilnosti znamk in značilnosti politikov

07.11.2011

Eden od pomembnih elementov pri določanju kakovosti pozicije znamke na trgu so torej značilnosti, ki jih anketiranci pripisujejo posamezni znamki.

Kakovost pozicije je razmerje med posamezni znamki pripisanimi pozitivnimi, nevtralnimi in negativnimi značilnostmi. Logika tovrstnih izračunov je povsem enostavna – več možnosti za uspeh na trgu ima tista znamka, ki ima večji delež pripisanih pozitivnih značilnosti. Bomo do enakih sklepov lahko prišli tudi pri preučevanju kakovosti pozicije med seboj konkurenčnih politikov?

Rezultati drugič

Po prvih treh dneh 'življenja' raziskave zaznavanja politikov kot tržnih znamk je na portalu finance.si svoje delo končalo 460 anketirancev. Rezultati se v primerjavi s prvimi izsledki, ki smo jih objavili v članku Kako močno zaznavamo politike, niso bistveno spremenili.

Ugotovitev, da od enajsterice močno odstopajo trije kandidati (Janša, Jankovič in Virant), se je ponovno potrdila in postala še bolj izrazita. Indeks pozicioniranosti se je pri vseh treh kandidatih namreč še povečal ...

Avtor: Mitja Tuškej

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.