Vrednote tržnih znamk in vrednote politikov

Vrednote tržnih znamk in vrednote politikov

09.11.2011

Vrednote tržne znamke so poleg osebnosti znamke temelj, ki omogoča identifikacijo potrošnikov z znamko.

Ker so tudi politiki znamke, je – tako kot pri znamkah za uspeh na trgu – tudi za uspeh politikov na prihajajočih volitvah še kako pomembno, da volivci ključne vrednote, ki jih posamezen politik zastopa, jih zagovarja in jim sledi, prepoznajo. Pa jih?

To, katere vrednote posamezniki pripisujejo našim politikom in katere so tiste vrednote, ki posameznega politika v temelju opredeljujejo, smo ugotavljali s percepcijsko študijo zazanavanja politikov , ki jo izvajamo v sodelovanju s časnikom Finance.

Rezultati tretjič

Največ pozitivnih vrednot je bilo pripisovanih Gregorju Virantu, ki ima med vsemi pripisanimi vrednotami manj kot 10 odstotkov negativnih, kar je odličen rezultat in odlična pozicija pred začetkom glavnega medsebojnega boja v prepričevanju volilne baze.

Vsi ostali imajo težje delo, še posebej to velja za četverico Jelinčič, Kresal, Novak,Golobič, ki so jim anketiranci že v izhodišču pripisovali bolj negativne kot pozitivne vrednote.

Avtor: Mitja Tuškej

 

Dokumenti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.