Zakaj sta se nam zamerila LDS in Zares?

Zakaj sta se nam zamerila LDS in Zares?

29.11.2011

Na racionalni ravni se zdi, da ne bi smelo biti večjih ovir za prodor LDS in Zares v naslednji parlament. V primerjavi z ostalimi strankami, ki tekmujejo za tople parlamentarne sedeže, nimajo slabših kadrov. Menim, da bi jih po vrsti kriterijev bi jih lahko ocenili celo kot bolj strokovne. Njihovi programi so videti pametni.

Verjetno jih ni zelo veliko, ki se ne bi strinjali s programskimi izhodišči LDS, ki se zavzemajo za 'visoko konkurenčnost gospodarstva, kar mora biti nacionalni interes', za 'pošten, prijazen in pregleden davčni sistem', za 'trajnostno, konkurenčno in varno energijo' ali na primer za 'trajnostno naravnan turistični razvoj'. Tudi dejstvu 'da je prihodnost ženskega spola' razgledani in odprti ljudje težko oporekamo. Ob vsem tem njihovo temeljno programsko izhodišče, da je 'prihodnost v dobrih ljudeh in mladih očeh' preprosto vabi vse mlade po srcu in duši, da se priključijo takšnemu programu.

Podobno velja za program stranke Zares. Konkreten, jasen program, ki 'stoji'. Vsaj moje mnenje je takšno ...

Pravega odziva na program, na nastope Golobiča in Katarine Kresal, na kampanjo in na kontakte z volilno bazo, ki jih imata, pa preprosto ni.

Avtor: Mitja Tuškej

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.